Tonttujen reki

1 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (1 kg)

Kiinnitykseen: 1 dl sokeria sulatettuna

Lisäksi: pursotinpussi

Sokerikuorrutteen valmistus:

  1. Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Leikkaa kaavat. Halutessasi kopioi ne paksummalle paperille tai pahville.
  4. Kauli taikinapalat 30 cm x 35 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä kaavojen mukaan 2 x reen sivukappaleet, 1 reen pohjakappale, reen etuosa ja takaosa. Yhdistä taikinapalat ja kauli pyöreäksi pohjalevyksi (halkaisija 25 cm). Yhdestä levystä tulee yksi reki pohjalevyineen. Nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.
  5. Paista keskenään samankokoiset osat samalla pellillä. Paista reen pienet osat 200 asteessa 6—8 minuuttia, reen sivut ja pohjalevy noin 10—12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  6. Koristele osat sokerivesikuorrutteella. Anna kuivua.
  7. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa.
  8. Kokoa reki sulatetulla sokerilla kiinnittämällä takaosa, pohja ja etuosa sivukappaleeseen. Kiinnitä näihin toinen sivukappale.
  9. Kiinnitä reki pohjalevyyn.
  10. Jos taikinaa jää, leivo siitä pipareita rekeen tai täytä reki makeisilla.