Piparitalotaulu

1 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (1 kg)

Koristeluun:

  • 1 tuubi sokerikuorrutetta: valkoista, punaista, vihreää tai
  • 2 dl tomusokeria, muutama tippa vihreää tai punaista elintarvikeväriä ja 1—2 rkl vettä
  • ranskalaisia pastilleja tai muita makeisia
  • nonparelleja ja hopeakuulia

Lisäksi: pursotinpussi

Sokerikuorrutteen valmistus:

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä.

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kaavat. Halutessasi voi kopioida ne paksummalle paperille tai pahville.
  3. Kauli taikinapalat 30 cm x 35 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä kaavojen mukaiset talot. Yhdestä levystä tulee 4 erilaista taloa. Nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa pellillä taloihin ikkuna- ja oviaukot.
  4. Paista 200 asteessa 10—12 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Koristele sokerikuorrutteella ikkunat ja ovet. Kiinnitä sokerikuorrutteella makeiset ja koristeet taloihin.