Piparikuusi

1 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (1 kg)

Koristeluun:

  • 1 tuubi vihreää tai punaista sokerikuorrutetta tai
  • 2 dl tomusokeria, muutama tippa vihreää tai punaista elintarvikeväriä ja 1—2 rkl vettä
  • hopeakuulia

Lisäksi: pursotinpussi

Sokerikuorrutteen valmistus:

  1. Laita tomusokerin joukkoon muutama tippa elintarvikeväriä. Sekoita joukkoon vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä.
  2. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  3. Leikkaa kaavat. Halutessasi voit kopioida ne paksummalle paperille tai pahville.
  4. Kauli taikinapalat 35 cm x 40 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä tähtiä kaavoja apuna käyttäen. Tee kaikkia kokoja 2 kpl, paitsi suurinta tähteä (tähti 6) ja pienintä latvatähteä 1 kpl. Nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle.
  5. Ota pienellä pyöreällä muotilla (esim. maustepurkin kannella) 10—12 pyöreää tähtien väliin laitettavaa välikappaletta.
  6. Paista keskenään samankokoiset osat samalla pellillä. Paista isoja tähtiä 200 asteessa noin 10 minuuttia ja pieniä osia 5—8 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Pursota koristeraidat sokerikuorrutteella tähtien reunoihin. Painele hopeakuulat välittömästi kuorrutteeseen. Anna kuivua.
  8. Kokoa kuusi suurimmasta tähdestä alkaen. Kiinnitä alimmaisen tähden (tähti 6) päälle sokerikuorrutteen avulla kaksi pyöreää välikappaletta. Kiinnitä loput tähdet kokojärjestyksessä vuorotellen yhden välikappaleen kanssa. Kiinnitä latvatähti sokerikuorrutteella. Anna kuivua.