Lahjakori

1 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (1 kg)

Kiinnitykseen: 1 dl sokeria sulatettuna

  1. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kaavat. Halutessasi kopioi ne paksummalle paperille tai pahville.
  3. Kauli taikinapalat 30 cm x 35 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä kaavojen mukaan toisesta taikinalevystä korin pohja ja sanka. Leikkaa taikinapyörällä toinen taikinalevy punosmittaa apuna käyttäen noin 1½ cm levyisiksi nauhoiksi. Leikkaa suikaloitu taikinalevy poikkisuunnassa kahtia.
  4. Piirrä leivinpaperille korin sivujen (4 kpl) ääriviivat 11½ cm x 13 cm. Aseta piiroksen päälle neljä taikinanauhaa tasaisin välein pystyyn, kaksi ulkoreunalle ja kaksi keskelle. Pujottele vaakasuoraan 6 taikinanauhaa pystynauhojen alta ja päältä. Siisti ja tasoita reunat.
  5. Leivo lopputaikinasta pipareita, joilla voit täyttää korin.
  6. Paista pohja ja sanka 200 asteessa 10—12 minuuttia, korin sivuja 13—15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  7. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa.
  8. Kasta korin sivujen pysty- ja alareuna sulaneeseen sokeriin ja kiinnitä pohjaan ja toiseen sivuseinään. Pohja jää korin sivuseinien sisään. Kiinnitä sanka korin kulmasta kulmaan. Upota sangan päät melko syvälle koriin.
  9. Anna kuivua ja jäähtyä.