Joulukirkko

2 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (1 kg) +
1 pkt Sunnuntai Piparitaikinaa (500 g)

Kiinnittämiseen: 1 dl sulatettua sokeria

Koristeluun:

  • 2 tuubia valkoista sokerikuorrutetta tai
  • 2 dl tomusokeria ja 1—2 rkl vettä
  • 10 liivatelehteä ikkunoihin

Lisäksi: pursotinpussi

Sokerikuorrutteen valmistus:

Sekoita tomusokerin joukkoon vettä vähän kerrallaan, ettei kuorrutteesta tule liian löysää. Laita kuorrute pursotinpussiin ja leikkaa pussin kärkeen pieni reikä.

  1. Sulata taikinat pakkauksen ohjeen mukaan.
  2. Leikkaa kaavat. Halutessasi voit kopioida ne paksummalle paperille tai pahville.
  3. Kauli taikinapalat 30 cm x 35 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa terävällä veitsellä tai taikinapyörällä kaavojen mukaiset osat. Nosta lastalla pellille leivinpaperin päälle. Leikkaa pellillä ikkuna- ja oviaukot.
  4. Paista samankokoiset osat samalla pellillä. Paista pienet osat 200 asteessa 6—8 minuuttia, isommat osat 10—14 minuuttia. Anna jäähtyä.
  5. Kiinnitä sokerivesikuorrutteella liivatelehdet seinien sisäpuolelle ikkunaruuduksi. Koristele sokerivesikuorrutteella ikkunat, tornin ovi, tornin osat sekä kello kirkon seinään. Anna kovettua.
  6. Sulata sokeri kuivassa paistinpannussa.
  7. Liitä yhteen ensin tornin etu- ja sivuseinät. Liitä niihin kirkkorakennuksen pääty. Kiinnitä tornin katto-osat toisiinsa. Kiinnitä tornin alakattopalat tornin seiniin. Kiinnitä tornin ovi.
  8. Liitä kirkkorakennuksen sivuseinät torniin kiinnitettyyn kirkkorakennuksen päätyyn. Kiinnitä kirkkorakennuksen pääty sivuseiniin. Kiinnitä kirkkorakennuksen kattopalat.
  9. Nosta kirkko esimerkiksi foliolla päällystetyn leikkuulaudan päälle. Kiinnitä lopuksi sulatetulla sokerilla kirkon tornin katto paikalleen ja siihen risti.
  10. Liimaa portaat sokerikuorrutteella toisiinsa ja kiinnitä oven eteen. Liimaa sokerikuorrutteella kirkon takaovi paikoilleen. Viimeistele kirkkorakennuksen ja tornin katot sokerikuorrutteella.